Felháborító: szívességet tett egy fáradt ismeretlennek, aki hálából meglopta Miskolcon

Megosztás

Harmincöt-negyven évvel ezelőtt szinte természetes volt, hogy az emberek stoppal gyorsan eljuthatnak bárhova, szívesen fel is vették a járművezetők a stopposokat, kisegítve őket akár szorult helyzetükből, akár csak szívességet tenni nekik. Mostanában viszont éppen az ilyen történetek miatt már senki nem szeret önzetlen lenni.

Bár a mostani történet miskolci, egyáltalán nem kizárólag itt változott meg ennyire a világ, hanem egész Magyarország ilyen lett. Gyanakvó, egyáltalán nem segítőkész, kiveszett az önzetlenség. De ez nem ok nélkül történt így, annyira gyakran ismerhetünk meg olyan történeteket, amelyekben valaki szívességet próbál tenni egy ismeretlennek, netán ismerősnek, aki végül még ki is szúr vele. Így teljesen érthető, hogy már bezárkóztunk.

“Te! Akit szívességből, mert fáradt voltál és a busz sokára jött volna, elvittelek a Hóvirág úti buszmegállótól az egyik alsóhámori panzióba, arra kérlek, legalább hozd vissza a kocsiból eltulajdonított (ellopott) tárcáját a benne lévő igazolványokkal együtt a rajtuk található címre, s dobd be a kerítésen, vagy tedd a postaládába!

Az értékek igazából az iratok, más nagy érték nem volt benne. Viszont aljas dolog egy szívességet tevőt meglopni! Emlékszel, miről beszéltem neked? Szerintem, megkapod majd érte azt, ami neked jár cserébe” – adta hírül D.-né Rózsa a közösségi médiában.

A reakciókból is leszűrhető volt, hogy sajnos senki nem lepődött meg azon, hogy ez történt, mindenki az ilyenek miatt szokott le arról, hogy bizalmába fogadjon egy idegent, hogy segítsen egy látszólag bajba jutotton, mert az utóbbi évtizedekben mindig egyre csak nő az esélye annak, hogy ráfázunk az önzetlenségünkre. Sajnos Miskolc sem kivétel (és ez nem fake news…).

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek